Vanavond op tv: Agent Hamilton & Hiphop Stars

Vanavond op tv: Agent Hamilton & Hiphop Stars
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 maart

Kijktip :

Nu bijna alle programma's over de uitbraak van het Coronavirus lijken te gaan is het ook wel eens fijn om ontspanning te zoeken in een muziekprogramma of een nieuwe thrillerserie. Dat kan vanavond allebei: het nieuwe programma Hiphop Stars begint op NPO1 en op NPO3 is de nieuwe thrillerserie Agent Hamilton te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 21 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Hiphop Stars

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

In het nieuwe programma Hiphop Stars worden BN'ers in één maand getransformeerd tot hiphopartiesten. Ze krijgen daarbij intensieve begeleiding van gevestigde namen uit de hiphop-scene.

Karin Bloemen
In de eerste aflevering gaan Cabaretière en zangeres Karin Bloemen en nieuwslezeres Fien Vermeulen de uitdaging aan. Ze maken samen met hun coaches Jayh Jawson en Keizer een persoonlijke rap.

Jeugd
Karin rapt over een traumatische gebeurtenis uit haar jeugd die ervoor zorgde dat zij zich jarenlang schaamde. Ze wil nu met haar track anderen inspireren.

Emotionele achtbaan
Fien overleefde kanker en wil duidelijk maken dat 'schoon' iets anders is dan 'beter'. Voor haar was het maken van de raptrack een emotionele achtbaan, die eindigt met een fikse dosis optimisme.


Mondo: corona in cultuursector

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Het tv-programma Mondo is deze zaterdag eerder op televisie dan gebruikelijk, namelijk al om 20:25 uur op NPO 2. De uitzending van deze week staat in het teken van de coronacrisis en de invloed ervan op de cultuursector.

Minister
Presentatrice Nadia Moussaid ontvangt minister Ingrid van Engelshoven. Zij vertelt welke maatregelen het kabinet neemt om de cultuursector door deze coronacrisis te loodsen.

Ivo van Hove
Met theaterregisseur Ivo van Hove hebben we het over de impact van de crisis op zijn werk. Ook is deze week de Mondo Quarantaine Klassieker Boekenclub van start gegaan. Schrijvers Philip Huff en Alma Mathijsen zitten aan tafel en bespreken De Pest van Albert Camus.

Tommy Wieringa
Verder in Mondo: zanger en acteur Maarten Heijmans met het nummer We zullen doorgaan van Ramses Shaffy, een column van schrijver Tommy Wieringa en optredens van zangeres Michelle David, cabaretiers Eva Crutzen en Dolf Jansen.


Nieuw: Agent Hamilton

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

De komende vijf zaterdagen is de Zweeds-Duits-Litouwse thrillerserie Agent Hamilton met dubbele afleveringen te zien op NPO 3.

Geheime missie
Na in de VS een training te hebben gevolgd bij de Navy SEALs keert Carl Hamilton terug naar Zweden. Hij werkt voor de CIA en heeft een geheime missie: hij maakt jacht op een terroristische organisatie die Zweden in haar greep houdt met bomaanslagen en cyberaanvallen.

Oude bekende
Hamilton heeft een verdachte in het vizier. Eenmaal in Stockholm komt Hamilton onverwacht een oude bekende tegen. Hij wordt benaderd door een voormalige werkgever en gaat hij aan de slag als dubbelagent.


Docu: Supereekhoorns

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

Er zijn maar weinig dieren die op zoveel plekken op aarde voorkomen als de eekhoorn, dus wat is zijn geheim? Daarover gaat de documentaire Supereekhoorns.

Opzienbarend
We zien wat voor bijzonders deze ondeugende diertjes kunnen en hoe hun probleemoplossend vermogen op de proef wordt gesteld. Er komen opzienbarende ontdekkingen voorbij. Zo blijkt dat de zwarte eekhoorn van 9.000 noten precies kan onthouden waar hij ze heeft gelaten en worden er nieuwe robottechnologieën ontwikkeld aan de hand van de sprongen van de grijze eekhoorn.

Wild
Daarnaast wordt er een rode eekhoorn zonder ouders gevolgd, genaamd Billy. Hij leert de vaardigheden die hij nodig heeft als hij weer wordt uitgezet in het wild. Het is tijd voor een ontmoeting met een dier dat niet mag worden onderschat: de supereekhoorn.


Docu: Niet te stoppen - Kunstenaar Sean Scully

NPO 2
NPO 2
23:10 uur

Een beladen portret van de Britse topkunstenaar Sean Scully. De film volgt hem in het jaar dat hij de wereld rondvliegt om vijftien belangrijke exposities van zijn werk te openen.

Kunstwereld
Gaandeweg vertelt Scully het verhaal van zijn bijzondere ervaringen in een kunstwereld die hem niet altijd gunstig gezind was.

Geen thuis
Sean Scully is een selfmade man die straatarm opgroeide in Dublin en Londen, een periode waarin hij vaak geen thuis had. Uiteindelijk bereikte hij groot internationaal succes met zijn abstracte, gestreepte schilderijen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Agent Hamilton & Hiphop Stars of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV