Documentaire: Vergeef me mijn schulden

Documentaire: Vergeef me mijn schulden
Schuldenproblematiek voor de rechter

Wie in Nederland met grote schulden zitt, heeft de kans om toegelaten te worden tot de wettelijke schuldsanering. Dat betekent drie jaar van een minimum leven en aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Daarna hoeven de resterende schulden, hoe hoog die ook zijn, niet meer betaald te worden. Voor de documentaire Vergeef me mijn schulden, vanavond om 20:55 uur te zien op NPO 2, filmde regisseur Ingeborg Jansen in de rechtbank van Den Haag bij zittingen waar rechters toetsen of mensen in aanmerking komen voor deze schuldsanering.

Zonder voorbehoud vertellen de aanvragers hoe de schulden zijn ontstaan. Niet zelden na het verliezen van een baan, na een echtscheiding of door een verslaving. Veel mensen raken het overzicht kwijt en dan gaat het van kwaad tot erger en lijkt de situatie uitzichtloos. De rechter moet beoordelen of mensen de schulden 'te goeder trouw' hebben gemaakt en in staat zijn hun verantwoordelijkheid te nemen.

Vergeef me mijn schulden laat de harde werkelijkheid van de schuldenproblematiek zien. Schuldenaren die ten einde raad zijn en zich vastklampen aan deze laatste strohalm. En rechters die een ingewikkelde afwegingen moeten maken. Heeft iemand recht op een schone lei en een nieuwe kans?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV