Schitterend filmdrama Memoirs of a Geisha zondag te zien op Spike

Schitterend filmdrama Memoirs of a Geisha zondag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Spike zendt zondagavond de schitterende film Memoirs of a Geisha uit, een Amerikaanse productie die bijna in zijn geheel Japans gesproken is. De film kreeg terecht veel lof toegezwaaid, want het is een prachtig, ontroerend drama geworden. Je kunt Memoirs of a Geisha streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Chiyo, een negenjarig meisje uit een arm vissersdorp, wordt weggehaald bij haar familie om verkocht te worden als werkster aan een geishahuis in Kyoto. Haar schoonheid maakt Hatsumomo (gespeeld door Gong Li), een van de populaire geisha’s, erg jaloers. Hatsumomo's rivaal, Mameha (Michelle Yeoh), neemt het op zich om Chiyo te maken tot de legendarische geisha Sayuri (Zhang Ziyi). De beeldschone Sayuri boeit alle machtige mannen, maar wordt achtervolgd door haar geheime liefde voor die ene man die buiten haar bereik ligt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na de meest recente Oscaruitreiking, waarbij de Koreaanse film Parasite vier prijzen won, is het geen verrassing meer, maar in 2006 baarde Memoirs of a Geisha opzien door als niet-Engelstalige film maar liefst drie Oscars te winnen: Production Design, Cinematografie en Kostuums. Daarnaast kreeg de film nóg drie nominaties, waaronder voor de muziek van John Williams. Memoirs of a Geisha werd mede geproduceerd door Steven Spielberg en geregisseeerd door Rob Marshall (Chicago), wat het succes voor een deel verklaart. Bovenal is het echter genieten van de schoonheid van de film en de geweldige acteerprestaties van de Aziatische filmsterren.

Memoirs of a Geisha (2005) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 22 november om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: drama. Speelduur: 145 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama Memoirs of a Geisha zondag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier