Schokkende docu Ghost Fleet dinsdag te zien op NPO 2

Schokkende docu Ghost Fleet dinsdag te zien op NPO 2
Moderne slavernij in Thailand

Kijktip :

Dinsdagavond is de schokkende documentaire Ghost Fleet te zien op NPO 2. Hierin wordt de moderne slavernij in Thailand onder de loep genomen, want nog altijd worden hier duizenden mannen gedwongen om dag en nacht te werken op vissersboten - onbetaald en soms jarenlang.

Mensensmokkelaars
Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken. Doordat de Thaise zeeën langzaam leegraken moeten schepen steeds verder de zee op om de vis te vangen, waardoor ze soms jarenlang onderweg zijn. Steeds minder mensen hebben interesse in het vissersberoep, maar er een groot visserstekort is ontstaan. Mensensmokkelaars zien er brood in en ontvoeren mannen uit de omringende landen.

Tieners
Jonge jongens, soms nog maar net tiener, worden uit Cambodja en Myanmar meegenomen en verkocht aan vissersbedrijven. Ze werken jarenlang in barre omstandigheden en wie weigert wordt geslagen, opgesloten of zelfs vermoord. In Ghost Fleet volgen we Patima, die vanuit Bangkok een organisatie runt waarmee ze hulp biedt aan ex-slaven. Samen met een ex-slaaf gaat ze naar Indonesië, waar ze een aantal ex-slaven hoopt te vinden om ze thuis te herenigen met hun familie.

De schokkende documentaire Ghost Fleet is op dinsdag 24 maart om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daaran de docu Ghost Fleet terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schokkende docu Ghost Fleet dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen