Andere Tijden gaat woensdag over concentratiekamp Amersfoort

Andere Tijden gaat woensdag over concentratiekamp Amersfoort
Familie van gevangenen hebben koor opgericht

Kijktip :

Woensdag staat er opnieuw een bijzondere aflevering van Andere Tijden op het programma. Deze week is te zien hoe familieleden van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen hebben gezeten in concentratiekamp Amersfoort een bijzonder koor hebben opgericht.

Bewogen repetities
Dirigente Nicoline Snaas is de initiatiefnemer van het koor. Andere Tijden volgt haar, samen met de andere koorleden, tijdens de bewogen repetities. Ook zijn er tussendoor gesprekken met de koorleden, die vertellen over de familieleden die in gevangenschap hebben geleefd. Snaas zelf is de dochter van de 97-jarige Nic Snaas, die op miraculeuze wijze uit het kamp kon ontsnappen.

Razzia
Koorlid Annemieke Thomas is de dochter van de omgekomen kampgevangene Johan Thomas, die werd opgepakt tijdens de beruchte razzia van Putten. Verder horen we hoe Ronnie Seis meezingt voor zijn oom Izaak, die na een mislukte aanslag is gefusilleerd op de Leuserheide. Ook gaat presentator Astrid Sy in gesprek met Edie Brouwers, gids in kamp Amersfoort. Hij heeft zelf ook een bijzondere reden om zich in te zetten voor het kamp.

De aflevering van Andere Tijden over het kamp Amersfoort is op woensdag 25 maart om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden gaat woensdag over concentratiekamp Amersfoort of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen