Schitterende docu When Are You Coming Back, Kees? woensdag op NPO 2

Schitterende docu When Are You Coming Back, Kees? woensdag op NPO 2
Valse hoop voor Palestijnse familie

Kijktip :

In de schitterende documentaire When Are You Coming Back, Kees? wil de filmmaker Kees Schaap terugkeren naar Palestina. Hij voelt zich bezwaard omdat hij een Palestijnse familie 33 jaar geleden valse hoop heeft gegeven. Een onverwacht voicemailbericht zet de reis in gang.

Oude vrienden
Kees besluit terug te keren naar de Westelijke Jordaanoever, samen met zijn zoon. Zijn oude vrienden Adnan en Hisham zijn - net als hijzelf - inmiddels ver in de vijftig. Adnan heeft de strijd en moed opgegeven, maar Hisham is nog steeds een activist - hoewel hij al lang niet meer gelooft in een goede afloop van het Palestijns-Israëlische conflict.

Nooit uitgezonden
Terwijl oude vriendschappen herleven bereidt de filmmaker zich voor op een ontmoeting met Oem Mohammed, Adnans moeder. Juist zij had haar hoop gevestigd op de film uit 1987, maar die film werd nooit uitgezonden. Heeft hij ze destijds te veel beloofd? Ondertussen heeft de familie als gevolg van de Israëlische bezetting al hun land verloren en worden de familieleden geplaagd door onderlinge conflicten.

De schitterende documentaire When Are You Coming Back, Kees? is op woensdag 25 maart om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu When Are You Coming Back, Kees? terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Schitterende docu When Are You Coming Back, Kees? woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen