Fantastische Bond-film GoldenEye woensdag te zien op RTL 7

Fantastische Bond-film GoldenEye woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Lang niet alle Bond-films benaderen het niveau van Goldfinger of Casino Royale, maar zo nu en dan wordt er toch een uitgebracht die qua niveau boven de rest uitsteekt. GoldenEye bijvoorbeeld, uit 1995. De film is woensdag te zien op RTL 7 en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In dit zeventiende Bond-avontuur is de Koude Oorlog weliswaar voorbij, maar inmiddels viert de Russische maffia hoogtij. Gelukkig is agent 007 (gespeeld door Pierce Brosnan) van de Britse geheime dienst er om de gangsters de voet dwars te zetten. Samen met de mooie Natalya Simonova (Izabella Scorupco) krijgt Bond de taak om het wapen Goldeneye uit te schakelen. Dit wapen kan de hele wereld vernietigen wanneer het wordt ingezet. Uiteraard vindt Bond ook deze keer weer de nodige tegenstanders op zijn weg.

Lees hier de Gids.tv-ranking van alle James Bond-films.

Hollandse glorie
Nadat Diamonds Are Forever (1971) zich voor een deel afspeelde in Amsterdam en Jeroen Krabbé een rol kreeg in The Living Daylights (1987), mogen we in GoldenEye voor de derde keer spreken van Hollandse glorie. Famke Janssen speelt de verleidelijke Xenia Onatopp, een sadistische lustmoordenaar die haar vijanden het liefst wurgt tussen haar heupen. Heerlijk over de top dus, en Janssen zet haar rol zichtbaar met veel plezier neer. Ook het Bond-debuut van Pierce Brosnan veel bij veel fans van de filmserie in de smaak, en dus mocht hij nog drie keer terugkeren.

GoldenEye (1995) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 25 maart om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische Bond-film GoldenEye woensdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen