Dinsdag in Op1: Arie Slob over besluit annuleren eindexamens en meer

Dinsdag in Op1: Arie Slob over besluit annuleren eindexamens en meer
Dit zijn de gasten van dinsdag 24 maart 2020

Kijktip :

Vanavond, dinsdag 24 maart, is het weer de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 24 maart 2020

  • Viroloog Anne Wensing praat bij Op1 over het bericht dat er het afgelopen etmaal 63 mensen aan het coronavirus zijn overleden. Dit zijn er 29 meer dan gisteren. Wat betekenen deze cijfers?

  • Minister van Onderwijs Arie Slob heeft besloten om alle Eindexamens van dit jaar niet door te laten gaan vanwege de onzekerheden door het coronavirus. Dit geldt voor alle scholen in het voortgezet onderwijs. Vanavond bij Op1 vertelt minister Slob over dit besluit. Ook voorzitter van het LAKS Pieter Lossie en conrector van College Hageveld Sabine Heupers schuiven aan.

  • Spoedeisende hulparts Gor Khatchikyan maakt zich zorgen over overvolle afdelingen, angstige coronapatiënten en druk op het personeel. Als IC-arts loopt hij continue achter de feiten aan en ziet hij zijn afdeling overspoeld raken door patiënten voor wie geen plek dreigt te zijn. Ze zijn bang om alleen te sterven en overzien de berichtgeving over het coronavirus niet.

  • Supermarkten en drogisterijen hebben besloten minder klanten toe te laten in hun winkels, na de aangescherpte maatregelen van het kabinet. Directeur van Centraal Bureau Levensmiddelenhandel Marc Jansen vertelt vanavond bij Op1 over het deurbeleid van supermarkten.

  • Amerika-deskundige Laila Frank vertelt over de maatregelen die president Donald Trump treft om de coronacrisis te beteugelen.

  • Voor veel gelovigen is in tijden van crisis de kerk dé plek om elke zondag troost te vinden. Maar ook voor de kerken geldt een verbod op samenkomsten tot tenminste 1 juni. Hoe kan de kerk toch helpen nu de deuren dicht blijven? Vanavond bij Op1 vertelt predikant René de Reuver erover.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Arie Slob over besluit annuleren eindexamens en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen