Donderdag in Floortje terug naar het einde van de wereld: Groenland

Donderdag in Floortje terug naar het einde van de wereld: Groenland
Terug naar ijzige omstandigheden

Kijktip :

Waar Floortje Dessing afgelopen week (19 maart) op bezoek ging op het tropische eiland Sint Helena, zoekt ze in de aflevering van donderdag 26 maart hele andere omstandigheden op. Ze gaat namelijk terug naar Groenland, waar de temperatuur een stuk lager ligt.

Zeilboot
In het eerste seizoen van Floortje naar het einde van de wereld ging Dessing op bezoek bij de Franse familie Brossier. Zij woonden op een ingevroren zeilboot in Canada. Hoe gaat het nu met de Brossiers? Dessing besluit ze opnieuw op te zoeken. Eric, zijn vrouw en twee jonge dochters wonen negen maanden per jaar op hun boot, midden op het ijs.

IJsberen
De omstandigheden zijn bar en boos: buiten is het -30 graden en er liggen hongerige ijsberen op de loer. Er zijn echter ook leuke aspecten aan dit leven, want de kinderen kunnen schommelen aan de giek en met de sneeuwscooter naar school. Wonen ze nog steeds op deze ijskoude, maar bijzondere plek? Of hebben ze hun anker ergens anders uitgegooid?

Floortje terug naar het einde van de wereld is elke donderdag om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Floortje terug naar het einde van de wereld terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ookActueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV