Fantastische thriller Duel donderdagavond te zien op SBS 9

Fantastische thriller Duel donderdagavond te zien op SBS 9
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

Veel mensen denken dat de carrière van topregisseur Steven Spielberg groots begon met de blockbuster Jaws (1975), maar daarvoor had hij ook al enkele films gemaakt. We mogen vooral de fenomenale thriller Duel niet vergeten, die al in 1971 uitkwam. De film is donderdag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
De plot van Duel is even simpel als angstaanjagend. De zakelijke forens David Mann (gespeeld door Dennis Weaver) is met zijn auto onderweg in Californië. Wanneer David een gastanker probeert te passeren, laat de bestuurder van de gastanker hem niet voorbij. De bestuurder begint steeds vreemder rijgedrag te vertonen: hij begint spelletjes te spelen met David en iedere keer als David hem bijna inhaalt, snijdt de bestuurder hem op levensgevaarlijke manieren af. Langzaam maar zeker ontstaat er een strijd op leven en dood tussen David en de bestuurder van de gastanker.

Onzichtbaar
Duel was in eerste instantie bedoeld als een televisiefilm, maar door het enorme succes werd hij uiteindelijk ook uitgebracht in de bioscoop en daarmee was het Spielbergs officiële filmdebuut. De pas 25-jarige regisseur liet al heel wat van zijn talent zien. Een briljante beslissing is het onzichtbaar maken van de bestuurder van de gastanker; we zien hem (of haar) niet één keer en daardoor lijkt de gastanker volledig onafhankelijk te handelen, wat de truck nog angstaanjagender maakt. Spielberg weet te spanning tot ondraaglijke hoogten op te voeren en dat maakt van Duel een klassieke thriller.

Duel (1971) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op donderdag 11 juni om 23.20 uur te zien op SBS 9.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller Duel donderdagavond te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV