Vrijdag in De kijk van Koolhoven: tijdreizen

Vrijdag in De kijk van Koolhoven: tijdreizen
Martin Koolhoven bespreekt de beste tijdreisfilms

Kijktip :

Morgen (vrijdag 27 maart) staat er wederom een fascinerend filmgenre op het programma in De kijk van Koolhoven: tijdreisfilms. Niet altijd serieus genomen door de gerenommeerde filmcritici, maar regisseur Martin Koolhoven bespreekt ze met liefde.

Tijdreisvragen
In de laatste aflevering van De kijk van Koolhoven heeft Koolhoven het onder meer over The Time Machine uit 1960, een verfilming van het gelijknamige verhaal van H.G. Wells. De film werpt één van de bekendste tijdreisvragen op: hoe ziet de vooruitgang van de mensheid er in de toekomst uit? In de beroemdste tijdreisfilm aller tijden, Back to the Future, gaat de hoofdpersoon echter terug in de tijd. Daarbij geldt de vraag: kun je daarmee het heden veranderen?

Stephen Hawking
Er komen echter nog veel meer bekende tijdreisfilm ter sprake. Wat dacht je van de geniale comedy Groundhog Day (waarin de hoofdpersoon een dag telkens opnieuw beleeft) en Idiocracy (waarin de wereldbevolking alsmaar dommer wordt). En passant legt Martin Koolhoven nog even uit hoe wetenschapper Stephen Hawking heeft bewezen dat tijdreizen helemaal niet kan bestaan.

De laatste aflevering van De kijk van Koolhoven is op vrijdag 27 maart om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van De kijk van Koolhoven terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in De kijk van Koolhoven: tijdreizen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV