Vrijdag in laatste aflevering Erica op reis: Rusland

Vrijdag in laatste aflevering Erica op reis: Rusland
Erica Terpstra dompelt zich onder in Russische cultuur

Kijktip :

Morgen (vrijdag 16 april) is de laatste aflevering van Erica op reis te zien op NPO 1. Hierin gaat Erica Terpstra op reis naar Rusland. De aflevering zou in eerste instantie op vrijdag 13 maart te zien zijn, maar werd toen verplaatst vanwege een extra uitzending over het coronavirus. Ook op de 'inhaaldatum' (27 maart) werd de aflevering op het laatst verplaatst vanwege het overlijden van Liesbeth List.

Kerken en kloosters
Erica gaat onbevangen als altijd op een bijzondere trip door het enorme land. Ze trekt langs een ring van steden en dorpen en ziet dat de sporen van het oude Rusland, uit de tijd van de tsaren en de Romanov-dynastie, nog overal tastbaar zijn. Erica bezoekt kerken, kloosters met gouden koepels en andere plekken waar geschiedenis is geschreven.

Kozakkenfamilie
Daarnaast bevaart Erica de Wolga, de rivier die een bijzondere plek heeft in het hart van veel Russen. Onderweg bezoekt ze ook een ultraconservatieve Kozakkenfamilie. Zij voelen heimewee naar het tsaristische Rusland van vóór de Sovjetdagen, maar waarom? Erica gaat in gesprek en hoort hun verhaal.

De laatste aflevering van Erica op reis is op vrijdag 16 april om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Erica op reis terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in laatste aflevering Erica op reis: Rusland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen