Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag op Canvas

Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Als je denkt dat we nu in een sociaal isolement leven, is het goed om vrijdagavond in te schakelen op Canvas. Daar is het fenomenale filmdrama Room te zien, over een vrouw en haar zoontje, die jaren gevangen worden gehouden in een kleine kamer. Je kunt Room ook streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Room vertelt het verhaal van het energieke jongetje Jack (gespeeld door Jacob Tremblay) en zijn moeder (Brie Larson), die probeert haar zoontje op een normale en veilige manier op te voeden: ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van drie bij drie meter, zonder ramen. Als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en moeder eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze in het diepste geheim een plan om te ontsnappen.

Waanzinnig acteerwerk
Bij een film als Room, waarin het grootste deel wordt gedragen door twee acteurs, moet je erop vertrouwen dat je de juiste mensen cast - zeker de casting van een kind kan erg lastig zijn. Gelukkig zijn regisseur Lenny Abrahamson en zijn casting director daar uitstekend in geslaagd, want Brie Larson en Jacob Tremblay spetteren van het doek met hun natuurlijke samenspel. Larson won meer dan terecht de Oscar voor Beste Actrice, maar wat ons betreft had Tremblay ook een beeldje verdiend. Room vertelt bovendien een prachtig, ontroerend verhaal dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.

Room (2015) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op vrijdag 27 maart om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV