Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag 18 september op Net5

Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag 18 september op Net5
Ook te streamen via Google Play en Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen maanden zijn we langzaam weer uit het sociale isolement gekomen dat door het coronavirus werd veroorzaakt, maar de briljante film Room trekt je er zo weer in. Dit aangrijpende filmdrama is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Room streamen via onder meer Google Play en Pathé Thuis.

Het verhaal
Room vertelt het verhaal van het energieke jongetje Jack (gespeeld door Jacob Tremblay) en zijn moeder (Brie Larson), die probeert haar zoontje op een normale en veilige manier op te voeden: ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van drie bij drie meter, zonder ramen. Als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en moeder eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze in het diepste geheim een plan om te ontsnappen.

Waanzinnig acteerwerk
Bij een film als Room, waarin het grootste deel wordt gedragen door twee acteurs, moet je erop vertrouwen dat je de juiste mensen cast - zeker de casting van een kind kan erg lastig zijn. Gelukkig zijn regisseur Lenny Abrahamson en zijn casting director daar uitstekend in geslaagd, want Brie Larson en Jacob Tremblay spetteren van het doek met hun natuurlijke samenspel. Larson won meer dan terecht de Oscar voor Beste Actrice, maar wat ons betreft had Tremblay ook een beeldje verdiend. Room vertelt bovendien een prachtig, ontroerend verhaal dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.

Room (2015) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op vrijdag 18 september om 20.30 uur te zien op Net5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Magistraal filmdrama Room zie je vrijdag 18 september op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen