Prachtige docu Diva Fong Leng zaterdagavond te zien op NPO 2

Prachtige docu Diva Fong Leng zaterdagavond te zien op NPO 2
Portret van iconische modeontwerpster

Kijktip :

Zaterdagavond is er op NPO 2 weer een fraaie documentaire te zien over een iconische kunstenaar. In Diva Fong Leng wordt een portret geschetst van de iconische modeontwerpster Fong Leng, die in de jaren zeventig een revolutie veroorzaakte met haar bijzondere ontwerpen.

Extravagant
Inmiddels is Fong Leng de tachtig gepasseerd, maar nog even eigenzinnig en vol scheppingsdrang als altijd. Zowel haar ontwerpen als haar shows als zijzelf zijn kleurrijk, theatraal, exotisch en extravagant. Haar creaties, zoals ze haar ontwerpen noemt, zijn op zichzelf staande kunstwerken: doorschijnende jurken van geplisseerd zijde, leren jasjurken met applicaties van tijgers, slangen en exotische planten en alles met een overdaad aan kleur.

Jetset
Dat botste gigantisch met de doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-cultuur van ons polderlandje. Desondanks kreeg ze groot succes en werd ze geadoreerd door de Amsterdamse jetset. Een show van Fong Leng was een ware happening. Ze koos de meest bijzondere gebouwen uit, zoals Carré, de Beurs van Berlage, De Mirandabad en het PSV-stadion. Een bruisende tijd was het en Fong Leng was het bruisende middelpunt.

De prachtige documentaire Diva Fong Leng is op zaterdag 28 maart om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Diva Fong Leng terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Diva Fong Leng zaterdagavond te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV