Donderdag in Jinek: Ali B over zijn lied 'Anderhalf', voorzitter Roche Nederland en meer

Donderdag in Jinek: Ali B over zijn lied 'Anderhalf', voorzitter Roche Nederland en meer
De gasten van donderdag 26 maart

Kijktip :

De komende tijd is Eva Jinek elke werkdag vanaf 21.30 uur te zien met extra lange uitzendingen van haar talkshow Jinek, die ook volledig in het teken staan van het coronavirus. Vanavond worden opnieuw verschillende kanten van het virus belicht.

Gasten in Jinek - donderdag 26 maart

  • Dat er in Nederland een tekort aan coronatesten is, is het gevolg van de afhankelijkheid van de Zwitserse farmaceut Roche. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vandaag in de Kamer na onderzoek van Follow the Money. Vanavond aan tafel: Esther de Rooij, ceo van Roche Diagnostics Nederland.
  • Er is 10 miljoen euro uitgetrokken om Nederlanders terug te halen uit het buitenland en naar verwachting gaat dit weken duren. Een van de landen waar veel Nederlanders nu vastzitten is Peru. Voor Truus Vegter is het daarom nog onzeker wanneer hij zoon die daar stage loopt weer terug kan keren naar Nederland. Vanavond is ze te gast met Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR.
  • De Nederlandse economie krijgt een harde dreun door de maatregelen om het nieuwe coronavirus een halt toe te roepen. Een recessie door de coronacrisis lijkt onvermijdelijk. Journalist Hella Hueck schuift aan en legt uit.
  • Drukte bij de stranden, volle parkeren en zelfs feestjes. Met name jongeren houden zich niet aan de maatregelen van het kabinet. Ook Ali B. schrok zich kapot bij het zien van de beelden. En dus maakte hij samen met rapper Poke het nummer 'Anderhalf', om jongeren bewust te maken hoe belangrijk het is afstand van elkaar te houden. Met succes, 'Anderhalf' is al 1,6 miljoen keer bekeken op YouTube. Vanavond vertelt Ali B. er samen met Poke over bij Jinek.

Jinek is elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Jinek: Ali B over zijn lied 'Anderhalf', voorzitter Roche Nederland en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV