Vanavond op tv: Start In De Voetsporen Van De Bevrijding, White House Farm en meer

Vanavond op tv: Start In De Voetsporen Van De Bevrijding, White House Farm en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 maart

Kijktip :

Helaas moet iedereen die op de nieuwe show We Want More zat te wachten nog even geduld hebben, aangezien dit programma door de Coronacrisis is uitgesteld. In plaats hiervan kun je naar de nieuwe series In De Voetsporen Van De Bevrijding en White House Farm kijken. Voor de fashionista’s komt er een mooie docu over Diva Fong Leng op tv. Maar je kunt ook kijken naar herhalingen van Ik Hou Van Holland. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Ik hou van Holland: start herhalingen

SBS 6
20:00 uur

Vanwege de gevolgen van het coronavirus wordt de eerder aangekondigde zangshow We Want More niet vanaf vanavond uitgezonden, maar uitgesteld tot de opnames voltooid kunnen worden. In plaats daarvan is de komende weken elke zaterdag Ik hou van Holland te zien. SBS6 herhaalt het eerste seizoen van Ik hou van Holland van het afgelopen najaar. Met de overstap van presentatrice Linda de Mol kwam ook de spelshow over van RTL 4 naar SBS6.
Onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis krijgen twee teams vragen en opdrachten over typisch Hollandse weetjes.

De deelnemers van deze week zijn:

 • Team Jeroen:

  • Sanne Hans
  • Simon Keizer
  • Barry Atsma
 • Team Guus:

  • Leonie ter Braak
  • Nick Schilder
  • Isa Hoes


Nieuw: In de voetsporen van de Bevrijding

NPO 2
20:35 uur

In deze nieuwe documentaireserie volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. De zes afleveringen zijn de komende zaterdagen om 20:35 uur te zien op NPO 2. Freriks gaat terug naar de gevechten tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog. Hij gaat in gesprek met veteranen van die strijd, maar ook met burgers die er middenin zaten. Voor velen begon met de bevrijding de oorlog pas echt. Freriks bezoekt met de geïnterviewden de slachtvelden, de plekken waar ze ondergedoken of gevangen zaten en ternauwernood overleefden, waar ze honger, kou en angst doormaakten. Voor de meesten van hen waren die maanden voor ze zich bevrijd konden noemen de zwaarste, en soms zwartste, van hun leven. Ook ontmoet Freriks personen wiens familie aan de verkeerde kant stond; wat betekende de bevrijding voor hen?


Nieuw: White House Farm

Canvas
20:36 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe misdaadserie White House Farm drie zaterdagen om 20:35 uur met dubbele afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas. Het verhaal begint woensdagochtend, 7 augustus 1985. De politie in Chelmsford, Essex krijgt een verontrustend telefoontje van de lokale landbouwer Jeremy Bamber. Meteen daarna worden er agenten opgeroepen om naar de afgelegen boerderij van Jeremy's ouders te gaan. Jeremy's zus, moeder, vader en beide neefjes worden allemaal dood teruggevonden. De politie krijgt het beeld van een hechte familie, die wel een erg teruggetrokken bestaan leidt. Inspecteur 'Taff' Jones trekt al gauw zijn conclusies, maar brigadier Stan heeft zijn daar twijfels bij.


Docu: Diva Fong Leng

NPO 2
23:10 uur

Fong Leng is als modeontwerpster een icoon. Haar uitbundige ontwerpen met allerlei dieren appliqués zijn onderdeel van ons nationale geheugen en brachten een revolutie teweeg in de modewereld van de jaren '70. Mensen vochten om kaartjes voor haar groots opgezette modeshows. De documentaire Diva Fong Leng laat allerlei nooit vertoonde beelden zien van de megalomane modeshows in de Beurs van Berlage en Carré, aangevuld met beelden van nu. Want ook nu is Fong Leng nog een toonbeeld van creativiteit en ambitie. De documentaire toont haar eigenzinnigheid en anti-burgerlijke inborst. We zien ook dat ze niet graag de touwtjes uit handen geeft, ze bemoeit zich volop tegen "haar" film aan. Een film die de kracht van een vrouw laat zien die tot hoge leeftijd bezig blijft met creëren.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV