Heftige docu De Stig over wielrenner Stig Broeckx dinsdag op België Eén

Heftige docu De Stig over wielrenner Stig Broeckx dinsdag op België Eén
Wielertalent belandde in coma

Kijktip :

Op dinsdag 31 maart is op de Vlaamse zender Eén de prachtige, maar heftige documentaire De Stig te zien. Hoofdpersoon in deze docu is het Belgische wielertalent Stig Broeckx, die na een verschrikkelijke val in coma belandde.

Ronde van België
Het is 28 mei 2016 en de voorlaatste etappe van de Ronde van België wordt verreden. In het peloton ontstaat een enorme valpartij nadat twee motors de renners willen inhalen, maar ten val komen. Al snel wordt duidelijk dat vooral het grote wielertalent Stig Broeckx er ernstig aan toe is. Hij raakt in een coma en de dokters voorspellen weinig goeds; het is nog maar de vraag of hij ooit weer ontwaakt.

Teken van leven
Zes maanden na de afschuwelijke val vertoont Broeckx weer een teken van leven en in de docu De Stig volgt filmmaker Eric Goens hem vanaf dat moment. Beetje bij beetje gaat het beter met Broeckx en na anderhalf jaar kan hij zelfs weer praten en lopen. Zijn carrière kan niet meer gered worden, maar in De Stig is vooral te zien hoe de voormalige wielrenner de draad van het leven weer oppakt.

De prachtige documentaire De Stig is op dinsdag 31 maart om 21.25 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige docu De Stig over wielrenner Stig Broeckx dinsdag op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV