Prachtig filmdrama The Talented Mr. Ripley dinsdag te zien op SBS 9

Prachtig filmdrama The Talented Mr. Ripley dinsdag te zien op SBS 9
Subliem acteerwerk van sterrencast

Kijktip :

Na het daverende succes van The English Patient (1996) kon regisseur Anthony Minghella voor zijn volgende film een absolute sterrencast samenstellen, en van die gelegenheid maakte hij dan ook gretig gebruik. Het fantastische resultaat, The Talented Mr. Ripley, is dinsdag te zien op SBS 9.

Het verhaal
We gaan terug naar de jaren vijftig en maken kennis met de toiletbediende Tom Ripley (gespeeld door Matt Damon). Hij leent een jasje van Princeton om piano te spelen op een tuinfeestje. Daar ontmoet hij de rijke vader van de pas afgestudeerde Princeton-student Dickie Greenleaf (Jude Law) en Tom doet alsof hij een goede vriend van Dickie is. Tom krijgt een aanbod van duizend dollar om naar Italië te reizen, waar hij Dickie moet overhalen om terug te keren naar huis. Eenmaal in Italië wordt hij al snel vrienden met Dickie, maar wanneer die hem zat is, neemt het verhaal een extreme wending.

Acteerkanonnen
In deze verfilming van het beroemde boek van Patricia Highsmith kunnen we, naast een spannend verhaal, genieten van een aantal ijzersterke acteerkanonnen. Matt Damon en Jude Law (die werd genomineerd voor een Oscar) spelen de sterren van de hemel, maar ze krijgen ook nog eens hulp van fantastische acteurs als Gwyneth Paltrow, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman en James Rebhorn. The Talented Mr. Ripley werd genomineerd voor maar liefst vijf Oscars, maar ging helaas met lege handen naar huis.

The Talented Mr. Ripley (1999) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 31 maart om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV