Maandag in Op1: Jan Kluytmans, Gert-Jan Segers, Hélène Hendriks en meer

Maandag in Op1: Jan Kluytmans, Gert-Jan Segers, Hélène Hendriks en meer
De gasten van maandag 30 maart

Kijktip :

Nog steeds wordt elke aflevering van Op1 gevuld met gesprekken over de uitbraak van het coronavirus en de bijbehorende coronacrisis. Vanavond komen opnieuw verschillende aspecten aan bod, zoals de gevolgen voor andere belangrijke operaties, daklozen en de Eredivisie.

Tekst gaat door onder video's.


Bekijk ook


Gasten in Op1 - maandag 30 maart

  • Het lijkt de goede kant op te gaan met het coronavirus in Noord-Brabant, de plek waar het allemaal in Nederland begon. Arts-microbioloog Jan Kluytmans is voorzichtig optimistisch en denkt zelfs dat de provincie de rest van Nederland uit de brand zal kunnen helpen als de situatie daar verslechtert.
  • Tegelijkertijd stijgt het aantal IC-opnames gestaag en komen mensen met andere ziektes in de gevarenzone door de keuzes die er moeten worden gemaakt wie er zorgt krijgt en wie niet.Stephanie Juliana-Harmsen kan er over meepraten. Zij zou vorige week een operatie ondergaan die haar alvleesklierontstekingen zouden stoppen. Die ging niet door waardoor ze 24 uur per dag aan huis gekluisterd is met onophoudelijke pijn.
  • Dak- en thuislozen hebben nog meer te lijden onder deze crisis dan mensen met een dak boven hun hoofd.Cornel Vader, bestuursvoorzitter van het Leger des Heils, luidt de noodklok en wil dat het kabinet nu met geld en opvangplekken over de brug komt.Gert-Jan Segers, fractieleider van de ChristenUnie, regeert en reageert.
  • Hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten Arnoud Boot legt uit waarom deze crisis een wake-up call moet zijn voor onze economie.
  • Hélène Hendriks over hoe nu verder met de Eredivisie, en hoe doen ze het in het buitenland?

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ookCommentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Jan Kluytmans, Gert-Jan Segers, Hélène Hendriks en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier