Maandag in Jinek: Ann Vossen, Ernst Kuipers, Ellie Lust en meer over coronavirus

Maandag in Jinek: Ann Vossen, Ernst Kuipers, Ellie Lust en meer over coronavirus
De gasten van maandag 30 maart

Kijktip :

Waar Op1 de hele week doorgaat met uitzenden, neemt Eva Jinek in het weekend even twee dagen pauze. Vanaf vanavond gaat ze er opnieuw tegenaan: ook deze week maakt ze extra lange uitzendingen vanwege de situatie rondom het coronavirus.

Tekst gaat door onder video's.


Bekijk ook


Gasten in Jinek - maandag 30 maart

  • Nederland heeft binnen een week 2400 IC-bedden nodig. Gaan we dat redden? We bespreken het met bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC en arts-microbioloog Ann Vossen.
  • Een video vanuit het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein maakte duidelijk hoe intensief de zorg voor corona-patiënten op de intensive care is.Arend-Jan Meinders, intensivist, en Sandra Giard-Boender, IC-verpleegkundige, vertellen er vanavond over.
  • Het lied 'Zon' is al omstreden voordat de eerste noot gezongen is. Meer dan honderd bekende Nederlandse artiesten hebben samen een nummer opgenomen voor de actie #zingcoronadewerelduit.Kenny B, Ellie Lust, Remy Bonjasky en initiatiefnemer Imke Emons schuiven aan.
  • Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan vijfendertig duizend mensen overleden aan het coronavirus. Daarvan zijn ruim zevenduizend afkomstig uit Spanje, maar de Verenigde Staten worden momenteel het hardst geraakt. Vanavond praten we erover met Guus Valk, voormalig correspondent in de Verenigde Staten voor NRC. En correspondent Edwin Winkels, die net terug is uit Barcelona.

Jinek is elke werkdag om 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Jinek: Ann Vossen, Ernst Kuipers, Ellie Lust en meer over coronavirus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV