Waargebeurde oorlogsfilm Gemmeker vanaf 22 april te zien op Videoland

Waargebeurde oorlogsfilm Gemmeker vanaf 22 april te zien op Videoland
Voormalig commandant van kamp Westerbork

Nieuws :

Vanaf woensdag 22 april is de Videoland Original Gemmeker te zien op de streamingdienst. De korte film vertelt het waargebeurde verhaal van de Duitse SS-commandant Albert Gemmeker, die de leiding had over kamp Westerbork. Hij zette 80.000 Joden op transport naar de vernietigingskampen.

Aangrijpend
In de film zijn ook aangrijpende, echte transportbeelden uit kamp Westerbork te zien. Het is het enige beeld van de deportaties ter wereld, en het materiaal is door de filmmakers volledig gerestaureerd en ingekleurd. In de korte film van 33 minuten speelt Michael Epp de rol van Albert Gemmeker en zijn ook bekende acteurs als Jacob Derwig en Eelco Smits te zien. Gemmeker is geregisseerd door Robert Schinkel.

Het verhaal
1948. In de gevangenis van Assen komt de Duitse SS-er Albert Gemmeker tegenover een onbekende man te zitten, die hem uitvoerig wil verhoren over zijn oorlogsmisdaden. Na de oorlog is Gemmeker opgepakt en vastgezet in Nederland. Vanaf dag één van zijn gevangenschap beweert hij dat hij niets wist van de dodenkampen. Al snel krijgt het verhoor een grimmig karakter en lopen de emoties flink op...

De Videoland Original Gemmeker is vanaf woensdag 22 april te zien op Videoland.


Bekijk ookCommentaar
Geef hieronder je commentaar op Waargebeurde oorlogsfilm Gemmeker vanaf 22 april te zien op Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier