Prachtige docu The Changin' Times of Ike White zie je woensdag op NPO 2

Prachtige docu The Changin' Times of Ike White zie je woensdag op NPO 2
Ike White nam bijzonder muziekalbum op

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 1 april is op NPO 2 de schitterende documentaire The Changin' Times of Ike White te zien, over de man die in 1974 de plaat Changin' Times uitbracht. Dit was het eerste commerciële album ooit dat werd opgenomen in de gevangenis.

Archiefmateriaal
In de documentaire The Changin' Times of Ike White proberen de makers een antwoord te vinden op de vraag wie White nu eigenlijk was. Op zijn negentiende wordt hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege een moord. Via nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal wordt de reis van White in kaart gebracht.

David Maestro
Het leven van White wordt gereconstrueerd, van gevangenis tot vrij man, en een daaropvolgende heruitvinding van zichzelf als artiest onder de naam David Maestro. Maar met White weet je nooit precies waar je aan toe bent: tijdens de documentaire verschuift het beeld constant, van een geniaal muzikant tot een rokkenjager en een charlatan.

De documentaire The Changin' Times of Ike White is op woensdag 1 april om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu The Changin' Times of Ike White terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu The Changin' Times of Ike White zie je woensdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV