Vanavond op tv: Docu Levenslucht over Corona, terugkeer Hoeveel Ben Je Waard? en meer

Vanavond op tv: Docu Levenslucht over Corona, terugkeer Hoeveel Ben Je Waard? en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 april

Kijktip :

Vanavond wordt een indrukwekkende documentaire uitgezonden over de IC tijdens de Coronacrisis. Ook gaat Jeremy Wade's Dark Waters van start, keert Hoeveel Ben Je Waard? terug op tv, kun je genieten van Giant Lobster Hunters of kiezen voor de documentaire The Changin' Times of Ike White. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 1 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Jeremy Wade's Dark Waters

Discovery
Discovery
20:30 uur

Jeremy Wade gaat op zoek naar enkele nieuwe bizarre en nog onopgeloste mysteries die schuilen onder het wateroppervlak. De afleveringen zijn elke woensdag om 20.30 uur te zien op Discovery. De ervaren en extreme visser heeft in de afgelopen 35 jaar al veel onderzoek gedaan naar de mysteries van de rivieren, meren en zeeën op onze planeet. In de eerste aflevering reist Wade naar Alaska om te onderzoeken wat er is gebeurd met de chinookzalm, de krachtpatser onder de zalmen.


Docu: Levenslucht - een week op de IC tijdens corona

NPO 1
NPO 1
21:25 uur

In de documentaire Levenslucht volgt filmmaker Jessica Villerius tijdens de corona-epidemie artsen en specialisten op intensive cares in drie Nederlandse ziekenhuizen. Nederland is in de greep van het coronavirus. Op de IC's van Nederland wordt er dag en nacht gewerkt om zo veel mogelijk mensen er weer bovenop te krijgen. Wat betekent dit voor artsen en specialisten die nu in de ziekenhuizen werken? Hoe gaan zij om met de enorme druk en de race tegen de klok, letterlijk op leven en dood? De reportage Levenslucht laat zien hoe artsen en medisch specialisten van drie Nederlandse ziekenhuizen zich inzetten om in deze uitzonderlijke situatie hun werk te kunnen doen. Filmmaker Jessica Villerius volgde afgelopen week IC-artsen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en het Maxima Medisch Centrum locatie Veldhoven. De patiënten op de IC worden niet herkenbaar in beeld gebracht.


Terug: Hoeveel ben je waard?

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Hoeveel ben je waard?, waarin Viktor Brand het totale financiële vermogen van deelnemers onder de loep neemt. In de eerste aflevering wordt er flink in de buidel getast van André en Maria uit Eindhoven. Ze dromen van een vervroegd pensioen, waarin ze vooral veel willen gaan reizen zónder geldzorgen. Is dat überhaupt mogelijk en biedt hun enorme fonkelende verzameling kristallen beeldjes misschien uitkomst? Ook het verhaal van fietsenmaker Janke uit Utrecht. Ze geeft geld het liefst zo snel mogelijk uit, waardoor het water haar tegenwoordig aan de lippen staat. Jankes angst om enveloppen met rekeningen open te maken staan haar financiële toekomst behoorlijk in de weg. Lukt het Viktor en zijn team van experts om Janke een duw in de positieve richting te geven?


Nieuw: Giant Lobster Hunters

Discovery
Discovery
21:30 uur

In het programma Giant Lobster Hunters is te zien hoe kreeftvissers te werk gaan. Ze riskeren hun leven om de smaakvolle geleedpotigen uit het water te halen. De afleveringen zijn elke woensdag om 21.30 uur te zien op Discovery. De serie volgt zes boten die in de wateren van Australië jacht maken op de kreeft. Hun terrein is de Zuidelijke Oceaan waar het flink kan spoken met golven van vijf meter hoog en enorme stormen. Daar werken de mannen dag en nacht om in de korte tijdspanne die hun gegund is zoveel mogelijk geld binnen te halen voor hun gezinnen aan wal. En om de vaak torenhoge investeringen terug te verdienen. Elke boot kiest zijn eigen strategie om succes te behalen.


Docu: The Changin' Times of Ike White

NPO 2
NPO 2
23:05 uur

Changin' Times, uitgebracht in 1974, was het eerste commerciële album ooit opgenomen in een Amerikaanse gevangenis. Maar wie is Ike White precies? Artiest Ike White zit als hij 19 jaar is levenslang vast voor moord. Nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal brengt de reis van White in kaart, van gevangenis tot het leven als vrij man, en een daaropvolgende heruitvinding van zichzelf als artiest, genaamd David Maestro. Met Ike White weet je nooit precies waar je aan toe bent. Tijdens de documentaire The Changin' Times of Ike White verschuift je beeld constant over wie deze man nu precies was; een geniaal muzikant, een rokkenjager of charlatan?


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Docu Levenslucht over Corona, terugkeer Hoeveel Ben Je Waard? en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV