Meesterlijke misdaadfilm No Country for Old Men donderdag te zien op RTL 7

Meesterlijke misdaadfilm No Country for Old Men donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

De gebroeders Coen (Joel en Ethan) horen bij de beste filmmakers van de afgelopen veertig jaar en wat ons betreft is No Country for Old Men één van hun beste films. Deze meesterlijke misdaadfilm, waarin de spanning onverbiddelijk opgevoerd wordt, is donderdag te zien op RTL 7 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
In No Country for Old Men worden verschillende verhaallijnen verteld. Het begint allemaal met de ruige Texaan Llewelyn Moss (gespeeld door Josh Brolin). Hij stuit tijdens het jagen op enkele lijken en een koffer met twee miljoen dollar. Het lijkt erop dat een drugsdeal uit de hand is gelopen. Moss besluit zijn vondst niet aan de politie te melden, maar de koffer met geld mee te nemen. Vanaf dat moment wordt hij achterna gezeten door de psychopathische huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem), die de twee miljoen aan de rechtmatige eigenaar moet teruggeven. Intussen onderzoekt sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) wat er precies is gebeurd.

Oscarregen
De Coen-broertjes begonnen hun carrière in de indiescene, maar al snel werden hun films opgemerkt door het grote publiek. Hun meesterwerk Fargo uit 1996 werd zelfs genomineerd voor zeven Oscars. De belangrijkste prijzen wonnen de Coens echter nog nooit, tot No Country for Old Men. Begin 2008 werd deze film genomineerd voor maar liefst acht Oscars, waarvan er vier werden gewonnen. Onder meer de beeldjes voor Beste Film en Beste Regie werden binnen gehengeld, en Javier Bardem kreeg de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Niet meer dan terecht, want No Country for Old Men is één van de allerbeste misdaadfilms van deze eeuw. Gaat dat zien!

No Country for Old Men (2007) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op donderdag 2 april om 22.40 uur te zien op RTL 7.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Meesterlijke misdaadfilm No Country for Old Men donderdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV