Prachtig filmdrama 99 Homes zie je vrijdag op Canvas

Prachtig filmdrama 99 Homes zie je vrijdag op Canvas
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Sommige Amerikaanse films krijgen helaas niet de aandacht die ze verdienen door de blockbuster-cultuur die in Hollywood hoogtij viert. 99 Homes bijvoorbeeld, een prachtig filmdrama waarin toch drie grote filmsterren de hoofdrollen vertolken. 99 Homes is vrijdag te zien op Canvas en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Dennis Nash (gespeeld door Andrew Garfield) is een hardwerkende jonge vader die zorgt voor zijn moeder (Laura Dern) en negenjarige zoon (Noah Lomax). Wanneer Nash en zijn gezin uit hun huis worden gezet door de gewetenloze makelaar Rick Carver (Michael Shannon), verhuizen ze noodgedwongen naar een louche motel. Toekomstloos en wanhopig laat Nash zich uiteindelijk verleiden om voor Carver te gaan werken. Hij werkt zich snel op in het bedrijf maar krijg last van gewetenswroeging.

Aangrijpend
Het verhaal dat in 99 Homes wordt verteld is aangrijpend, maar helaas aan de orde van de dag in de Verenigde Staten. Arme gezinnen worden daar vaak zonder pardon uit hun huis geplaatst. Regisseur Ramin Bahrani dient met deze film een serieuze aanklacht in tegen die praktijken, maar het is nog maar de vraag of het ook heeft geholpen. Hoe dan ook, we zien drie acteertitanen in de hoofdrollen: Andrew Garfield, Michael Shannon en Laura Dern. Zij acteren op de toppen van hun kunnen en daarom verdient deze film het om door meer mensen te worden gezien.

99 Homes (2014) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 3 april om 21.20 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama 99 Homes zie je vrijdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV