Zaterdag in In de voetsporen van de bevrijding: Operatie Market Garden

Zaterdag in In de voetsporen van de bevrijding: Operatie Market Garden
Philip Freriks vertelt verhaal van onze bevrijding

Kijktip :

Zaterdag (4 april) staat de tweede aflevering van de documentaireserie In de voetsporen van de bevrijding op het programma. In deze aflevering duikt presentator Philip Freriks in de geschiedenis van Operatie Market Garden. Hoe verliep deze belangrijke operatie?

Getuigen
Freriks bezoekt het voormalige slagveld van Operatie Market Garden in het Gelderse Oosterbeek. Hier praat hij met de Britse historicus Antony Beevor, die uitlegt wat er goed- en misging bij de strategische slag. Ook ontmoet Freriks een aantal getuigen van de gevechten in en om Eindhoven. Eén van hen is de Amerikaanse veteraan Jim Martin. Hij waagt zich 75 jaar later opnieuw aan een parachutesprong.

Bombardement
Andere getuigen van het strijdgewoel zijn de Nederlanders Wan van Overveld en Piet Hoppenbrouwers. De laatste maakte het Duitse bombardement op Eindhoven mee, een dag nadat die werd bevrijd. Daarnaast horen we het verhaal van de Duitse soldaat Alfons Lackenbrink, die bij Arnhem moet vechten. Wat betekent de Britse nederlaag daar voor de Duitse moraal?

De geschiedenisserie In de voetsporen van de bevrijding is elke zaterdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de bevrijding terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag in In de voetsporen van de bevrijding: Operatie Market Garden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV