Prachtige docu De Kift - Water wieg me zaterdag te zien op NPO 2

Prachtige docu De Kift - Water wieg me zaterdag te zien op NPO 2
Troostrijke liedjes van droevige verhalen maken

Kijktip :

In deze tijd hebben we extra veel behoefte aan troostrijke liedjes. Maar hoe doe je dat eigenlijk, droevige verhalen omzetten in zulke liedjes? In de prachtige documentaire De Kift - Water wieg me kijken we mee bij het werk van Ferry Heijne, frontman van de Zeeuwse band De Kift.

Internationale podia
Samen met De Kift bespeelt Heijne al meer dan drie decennia de internationale podia met hun unieke, poëtische fanfarepunk. Ze barsten van de energie, maar nu gaat Heijne in zijn eentje op zoek naar avontuur en inspiratie. Langs het water spreekt hij met mensen die hun verhaal met hem willen delen. Emotionele ontboezemingen volgen en Heijne besluit ze te verwerken tot composities.

Vaste ingrediënten
De verhalen variëren van een vader die zijn dochter verloor en een oude veerman die mijmert over vergankelijkheid tot de reflectie van de Irakese dichter Rodaan Al Galidi op vervreemding en ontheemd zijn. In hun verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes.

De prachtige documentaire De Kift - Water wieg me is op zaterdag 4 april om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De Kift - Water wieg me terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu De Kift - Water wieg me zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV