Animatiefilm Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit vrijdag op Comedy Central

Animatiefilm Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit vrijdag op Comedy Central
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Zaterdag kun je op Comedy Central genieten van de schitterende animatiefilm Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, één van de succesvolste producties van de Aardman-studio. Zij creëren de mooiste producties met behulp van klei. Je kunt Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit ook streamen via Netflix.

Het verhaal
Wallace en zijn hond Gromit hebben een goedlopend bedrijf dat gespecialiseerd is in het beschermen van gewassen. Wanneer een konijnachtig wezen de landbouw in het dorp aantast, vestigen de bewoners hun hoop op Wallace en Gromit. Iedereen in het dorp steunt hen, behalve Victor Quartermaine (met de bekende stem van Ralph Fiennes). Hij is niet bepaald blij met de vriendschap tussen Wallace en zijn verloofde, vrouwe Tottington (Helena Bonham Carter). Victor bedenkt zijn eigen plan om het konijn uit te schakelen.

Oscarwinnaar
De Oscarcategorie voor Beste Animatiefilm wordt al sinds het begin (de prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2002) gedomineerd door animatiestudio Pixar. Van de negentien keer werd de prijs maar liefst tien keer gewonnen door Pixar. In 2006 was het echter de beurt aan de schitterende film Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, waarmee het de eerste klei-animatiefilm werd die de Oscar voor Beste Animatiefilm won. En terecht, want in de jaren daarvoor had de Aardman-studio al furore gemaakt met hun vele korte films.

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op vrijdag 10 april om 21.45 uur te zien op Comedy Central.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Animatiefilm Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit vrijdag op Comedy Central of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV