Prachtig romantisch drama Pride & Prejudice zaterdag te zien op België Eén

Prachtig romantisch drama Pride & Prejudice zaterdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Het werk van Jane Austen is al vele malen vertaald naar het witte doek, maar de kwaliteit van de films wisselt nog weleens. In 2005 verscheen één van de beste Austen-verfilmingen aller tijden: Pride & Prejudice, met een schitterende hoofdrol van Keira Knightley. De film is zaterdag te zien op België Eén en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Eind achttiende eeuw worden in Engeland de vijf zusjes Bennet door hun moeder opgevoed met maar één enkel doel voor ogen: een geschikte man vinden en dan trouwen. Als de rijke vrijgezel Mr. Bingly samen met zijn vriend Mr. Darcy zijn intrek neemt in één van de herenhuizen uit de buurt, zijn de Bennets hoopvol; onder de vele vrienden van de nieuwe buurman zullen de zussen ongetwijfeld iemand van hun gading vinden. Wanneer de op één na oudste zus Elizabeth kennismaakt met de charmante, maar arrogante Mr. Darcy, zijn de poppen echter aan het dansen voor de hele familie.

Wonderschoon
Eigenlijk zijn alle aspecten aan Pride & Prejudice wonderschoon: van de prachtige vormgeving tot het fraaie camerawerk en de mooie muziek van Dario Marianelli, en de adembenemende actrice Keira Knightley in de hoofdrol. Zij speelt de pannen van het dak en kreeg op slechts twintigjarige leeftijd een Oscarnominatie voor Beste Actrice. Ook in bijrollen zien we fantastische acteurs als Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Rosamund Pike, Carey Mulligan en Judi Dench. Pride & Prejudice is geregisseerd door Joe Wright, die later ook grote successen boekte met Atonement en Darkest Hour.

Pride & Prejudice (2005) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 4 april om 21.20 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtig romantisch drama Pride & Prejudice zaterdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV