Zondag in Tegenlicht: het leven na de corona-quarantaine

Zondag in Tegenlicht: het leven na de corona-quarantaine
Wat gebeurt er als alles weer mag?

Kijktip :

Afgelopen dinsdag (31 maart) kondigde het kabinet aan dat de coronamaatregelen die in eerste instantie golden tot 6 april ten minste worden verlengd tot en met 28 april. Zondag doet Tegenlicht onderzoek naar wat er gebeurt als de coronaquarantaine wordt opgeheven.

Vooruitkijken
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar Tegenlicht doet een poging om te voorspellen of het weer "business as usual" wordt nadat de maatregelen worden opgeheven. De internationaal bekende trendforecaster Lidewij Edelkoort komt aan het woord, evenals psychiater Dirk de Wachter uit Antwerpen. Welke vergezichten zien zij na deze gedwongen stilstand?

Sociale dieren
De verregaande maatregelen die momenteel van kracht zijn roepen veel vragen op. Wat doet het isolement en de afzondering met de mens, een sociaal dier? Kunnen daar ook positieve dingen uit voortkomen? En hoe kan een crisis 'helen' en ons samenbrengen, terwijl we alleen thuiszitten? De coronacrisis zorgt er mogelijk ook voor dat we eindelijk onze consumptiedrang, reislust, voortdurende haast en overproductie onder de loep nemen.

De aflevering van Tegenlicht over een leven na de coronamaatregelen is op zondag 5 april om 22.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Tegenlicht: het leven na de corona-quarantaine of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV