Onthullende docu De slag om het vrouwenhart maandag te zien op NPO 2

Onthullende docu De slag om het vrouwenhart maandag te zien op NPO 2
Medische verschillen tussen man en vrouw

Kijktip :

Er zijn hele boeken over geschreven: de verschillen tussen man en vrouw, die er op vrijwel alle denkbare gebieden zijn. Ook in biologisch opzichten zijn mannen en vrouwen in weinig opzichten hetzelfde, maar toch worden veel diagnoses en therapieën op basis van onderzoek bij mannen bepaald.

Hartfalen
In de onthullende documentaire De slag om het vrouwenhart onderzoekt Hella de Jonge, zelf een hartpatiënt, wat de gevolgen hiervan zijn voor de gezondheid van vrouwen - en, meer specifiek, het vrouwenhart. Er wordt aangenomen dat een hartinfarct vooral een mannenzaak is, maar dagelijks sterven er 57 vrouwen aan hartfalen; vijf meer dan mannen.

Klachten
Wat blijkt? Vrouwen met hartfalen hebben vaak hele andere klachten dan mannen. Door die klachten serieus te nemen en anders te interpreteren kan het sterftecijfer bij vrouwen omlaag worden gebracht. In de docmentaire volgt De Jonge onder anderen Kitty Trepels van Mill. Zij heeft uitgezaaide borstkanker en door bijwerkingen van de chemotherapie werd ze ook nog hartpatiënt.

De documentaire De slag om het vrouwenhart is op maandag 6 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De slag om het vrouwenhart terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ookActueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV