Prachtige docu Eleanor Roosevelt, First Lady of the World maandag op Canvas

Prachtige docu Eleanor Roosevelt, First Lady of the World maandag op Canvas
Eerste first lady die zich met politiek bemoeide

Kijktip :

Op de late maandagavond kun je op de Vlaamse zender Canvas genieten van een schitterende documentaire over presidentsvrouw Eleanor Roosevelt, die van 1933 tot 1945 de First Lady van de Verenigde Staten was. Eleanor Roosevelt, First Lady of the World schetst een portret van deze markante vrouw.

Feminist
Roosevelt was de eerste presidentsvrouw die zich ook op politiek vlak liet gelden. Nadat haar man, Franklin D. Roosevelt, in 1933 werd verkozen tot president van de Verenigde Staten, werd Eleanor de First Lady van het land. Tussen 1933 en 1945 zou ze deze functie een hele nieuwe wending geven; Eleanor was een uitgesproken feministe en progressief ingesteld.

Vrijheid en rechtvaardigheid
Twee thema's stonden bij Eleanor Roosevelt zeer hoog in het vaandel: vrijheid en rechtvaardigheid. Gedurende haar periode als First Lady zette ze zich hier met hart en ziel voor in. Ze voerde echter ook een strijd op liefdesgebied, getuige haar relatie met journaliste Lorena Hickock. De documentaire Eleanor Roosevelt, First Lady of the World vertelt het verhaal van een sterke vrouw in een mannenwereld.

De documentaire Eleanor Roosevelt, First Lady of the World is op maandag 6 april om 22.15 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Bekijk ookPraat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Eleanor Roosevelt, First Lady of the World maandag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier