Top 5 trouw- en bruiloftfilms over de mooiste dag van je leven

Top 5 trouw- en bruiloftfilms over de mooiste dag van je leven
Love Wedding Repeat, Bridesmaids en meer

Kijktip :

Vanaf 10 april staat de film Love Wedding Repeat op Netflix. Een frisse en leuke romcom met steracteur Sam Claflin in de hoofdrol. Om dit te vieren heeft Gids.tv vijf feelgood-films geselecteerd met als thema: de mooiste dag van je leven!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. Four Weddings and a Funeral (1994, IMDb ★ 7,0)
De sterke soundtrack van wet wet wet - Love is all around, was deze klassieker in de bioscopen een groot succes. Met Hugh Grant, Andie Macdowell en Rowan Atkinson in de hoofdrol in een verhaal over een bruiloft vol romantische, hilarische en tenenkrommende momenten. Lees hier waar je de film Four Weddings and a Funeral nog meer kunt streamen.

2. Bridesmaids (2011, IMDb ★ 6,8)
Ze heeft geen geld, geen lief en geen spatje geluk, maar wanneer dertiger Annie (Kristen Wiig) door haar op trouwen staande boezemvriendin Lillian (Maya Rudolph) tot eerste bruidsmeisje wordt gebombardeerd, is het hek helemaal van de dam. Erg grappige komedie met topcast. Lees hier waar je de film Bridesmaides nog meer kunt streamen.

3. Muriel's Wedding (1994, IMDb ★ 7,2)
Muriel Heslop voelt zich letterlijk 'het lelijke eendje' van Porpoise Spit, een rustige badplaats in Australië. Daar leeft ze met een autoritaire vader, een verstrooide moeder en haar kakelende vriendinnen. Ze leeft in een fantasiewereld van ABBA liedjes en bruidscatalogi en wacht op haar prins op het witte paard. Als de prins maar niet wil komen, besluit Muriel haar lot in eigen handen te nemen. Met topactrice Toni Collette in de hoofdrol. Lees hier waar je Muriel's Wedding nog meer kunt streamen.

4. Wedding Crashers (2005, IMDb ★ 6,8)
Scheidingsdeskundigen John (Owen Wilson) en Jeremy (Vince Vaughn) zijn zakenpartners en al hun hele leven dikke vrienden. Samen struinen ze huwelijkspartijen af om vrouwen te versieren voor een 'one night stand'. Een bruiloft om nooit meer te vergeten! Lees hier waar je de film Wedding Crashers nog meer kunt streamen.

5. Love Wedding Repeat (2020, IMDb ★ nnb)
Deze splinternieuwe feelgood-film gaat over Jack (Sam Claflin). Hij wil de trouwdag van z'n zuster zo goed mogelijk laten verlopen. Dat valt echter nog niet mee in een situatie vol lastige gasten, losbandige chaos en mogelijke romances. Als dan ook nog het meisje van zijn dromen op de bruiloft arriveert, lijkt alles in de soep te lopen. Deze film is vanaf 10 april 2020 op Netflix te zien. Lees hier meer over de film Love Wedding Repeat.

Allan Mustafa en Eleanor Tomlinson in de film 'Love Wedding Repeat

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV