Vanavond op tv: Operatie Market Garden en finale De Alleskunner

Vanavond op tv: Operatie Market Garden en finale De Alleskunner
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 4 april

Kijktip :

In de tweede aflevering van In de voetsporen van de Bevrijding, op NPO2, wordt vanavond teruggeblikt op Operatie Market Garden. Op SBS6 is de finale van De Alleskunner te zien en op Een kun je genieten van de bekende romantische film Pride & Prejudice. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 4 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Animatiefilm: Wallace & Gromit - The Curse of the Were Rabbit

Comedy Central
20:00 uur

Als de beroemde groenten van hun woonplaats beginnen te verdwijnen moeten de heldhaftige Wallace & Gromit al hun geniale uitvindingen gebruiken. Het dappere duo moet proberen een groot pluizig beest stoppen.

Verhaal
Wallace en zijn hond Gromit hebben een goedlopend bedrijf dat gespecialiseerd is in het beschermen van gewassen. Wanneer een konijnachtig wezen de landbouw in het dorp aantast, vestigen de bewoners hun hoop op Wallace en Gromit. Iedereen in het dorp steunt hen, behalve Victor Quartermaine (met de bekende stem van Ralph Fiennes). Hij is niet bepaald blij met de vriendschap tussen Wallace en zijn verloofde, vrouwe Tottington (Helena Bonham Carter). Victor bedenkt zijn eigen plan om het konijn uit te schakelen.


Voetsporen v/d Bevrijding: Operatie Market Garden

NPO 2
20:35 uur

In de tweede aflevering van de zesdelige docuserie 'In de voetsporen van de Bevrijding' staat Operatie Market Garden centraal.

Oosterbeek
Philip Freriks bezoekt het voormalige slagveld in Oosterbeek met de Britse historicus Antony Beevor, die hem vertelt wat er goed en vooral misging. Hij heeft een ontmoeting met getuigen van de gevechten in en om Eindhoven.

Britse nederlaag
Ook horen we het verhaal van de Duitse soldaat Alfons Lackenbrink, die bij Arnhem wordt ingezet. Wat betekent de Britse nederlaag daar voor de Duitse moraal?


Finale: De Alleskunner

SBS 6
21:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van de afvalrace De Alleskunner. Nog tien kandidaten zijn in de race om het programma te winnen.

Allrounder
In De Alleskunner stortten een aantal weken geleden 100 Nederlanders zich op een afvalrace vol verrassende opdrachten, om te bepalen wie de beste allrounder is. De laatste in elk spel valt af. Wie het lukt om 99 spellen lang niet als laatste te eindigen, is De Alleskunner en wint de hoofdprijs: een jaar lang gratis leven.

Auto inparkeren
In de laatste aflevering moeten de overgebleven tien kandidaten zo snel mogelijk een auto inparkeren, spelen ze een spelletje vier-op-een-rij én een fanatiek potje lasergame.

Eindstrijd
De drie spelers met het beste geheugen bedwingen daarna een klimmuur. De zinderende eindstrijd gaat tussen de twee allerbeste kandidaten: wie maakt het snelst een bed op en fietst als eerste door de grote fabriekshal?


Romantische film: Pride & Prejudice

Eén
21:30 uur

Bekend Romantisch drama van Joe Wright, gebaseerd op de roman van Jane Austen.

Keira Knightley
Het werk van Jane Austen is al vele malen vertaald naar het witte doek, maar de kwaliteit van de films wisselt nog weleens. In 2005 verscheen één van de beste Austen-verfilmingen aller tijden: Pride & Prejudice, met een schitterende hoofdrol van Keira Knightley. Juist deze film is vanavond nogmaals te aanschouwen.


Docu: De Kift - Water Wieg Me

NPO 2
23:05 uur

Hoe buig je droevige verhalen om tot troostrijke liedjes? In deze boatmovie vaart Ferry Heijne, frontman van de Zaanse band De Kift, uit. Hij verruilt het podium voor een drijvende studio.

Fanfarepunk
Al ruim drie decennia bespeelt hij met De Kift de internationale podia met poëtische fanfarepunk vol tomeloze energie. Nu gaat hij in zijn eentje op zoek naar avontuur en inspiratie.

Verhalen
Langs de waterkant ontmoet Heijne mensen die hun verhaal met hem willen delen; een vader verloor zijn dochter, een oude veerman mijmert over vergankelijkheid en de Irakese dichter Rodaan Al Galidi reflecteert op vervreemding en ontheemd zijn.

Doorzettingsvermogen
In hun verhalen klinken eenzaamheid, weemoed en doorzettingsvermogen door, vaste ingrediënten van De Kift-liedjes. Documentairemaker Sanne Rovers laat zien hoe Heijne deze verhalen verwerkt tot composities en hoe hij die instudeert met de bandleden om er ten slotte mee op te treden.

Droefenis
Rovers maakt met 'Water Wieg Me' een muzikale ode aan de droefenis, een poëtische reis waar muziek, literatuur en het echte leven elkaar ontmoeten, inspireren en troosten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Operatie Market Garden en finale De Alleskunner of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier