Vanavond op tv: nieuw programma Britts Gouwe Ouwen, familiedrama in Spoorloos en meer

Vanavond op tv: nieuw programma Britts Gouwe Ouwen, familiedrama in Spoorloos en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 april

Kijktip :

Na Opgezadeld met Britt begint vanavond het tweede programma van Britt Dekker op SBS 6: Britts Gouwe Ouwen. Hierin loopt de vrolijke spring-in-het-veld mee in een verzorginstehuis. Verder onder meer een mooie docu over Eleanor Roosevelt. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: De slag om het vrouwenhart

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Ondanks de biologische verschillen tussen man en vrouw worden diagnoses en therapieën nog altijd gebaseerd op onderzoek bij mannen. Hella de Jonge, zelf hartpatiënt, laat in de onthullende docu De slag om het vrouwenhart zien wat dit betekent voor het vrouwenhart. Vrouwen met hartkwalen blijken namelijk totaal andere klachten te hebben. Door die klachten serieus te nemen en anders te interpreteren kan het sterftecijfer omlaag.


Spoorloos: familie in Brazilië

NPO 1
NPO 1
21:20 uur

In deze aflevering van Spoorloos gaat Camila op zoek naar haar Braziliaanse familie. Camila is 3 jaar oud als ze met haar Braziliaanse moeder Nilda naar Nederland komt. Nilda heeft een relatie met de Nederlandse Jan en samen krijgen zij nog een dochter. Jan heeft psychische problemen en dit resulteert in een drama; als Camila 5 jaar oud is wordt haar moeder Nilda, tijdens een ruzie, door Jan om het leven gebracht.


Nieuw: Britts Gouwe Ouwen

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Voordat het coronavirus in Nederland tot maatregelen leidde, liep Britt Dekker mee in een typisch Nederlands verzorgingshuis voor ouderen. Het nieuwe programma Britts Gouwe Ouwen is de komende maandagen om 21:30 uur te zien op SBS6. Britt gaat wonen en werken in verzorgingstehuis Sweelinckhof, omdat ze wil laten zien dat werken in de ouderenzorg divers en vooral heel dankbaar is. Britt organiseert onder andere leuke uitstapjes en gezellige evenementen en laat de wensen van bewoners uitkomen.


Docu: Eleanor Roosevelt, First Lady of the World

Canvas
Canvas
22:10 uur

In de fraaie docu Eleanor Roosevelt, First Lady of the World wordt een portret geschetst van Eleanor Roosevelt, de eerste first lady die zich op politiek vlak deed gelden. Eleanor Roosevelt, de vrouw van de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt, zou de functie van first lady tussen 1933 en 1945 een nieuwe wending geven. Ze was een feministe en ze was progressief. Haar strijd was er een van vrijheid en rechtvaardigheid. En ook een van liefde, zo getuige haar relatie met de journaliste Lorena Hicock.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw programma Britts Gouwe Ouwen, familiedrama in Spoorloos en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV