Dinsdag in Krabbé zoekt Chagall: de Eerste Wereldoorlog

Dinsdag in Krabbé zoekt Chagall: de Eerste Wereldoorlog
Hoe kwam Marc Chagall de oorlog door?

Kijktip :

In zijn reis door het verleden van de Franse/Wit-Russische kunstschilder Marc Chagall is Jeroen Krabbé inmiddels aanbeland in de Eerste Wereldoorlog. Dinsdag staan de oorlogsjaren 1914-1918 centraal in Krabbé zoekt Chagall. De kunstschilder leefde in de frontlinie: de Wit-Russische stad Vitebsk. Hoe kwam Chagall deze jaren door?

Bella
In het spoor van Chagall reist ook Jeroen Krabbé naar het Wit-Russische Vitebsk, waar Chagall na zijn grote succes in Berlijn met zijn geliefde Bella in het huwelijk wil treden. Krabbé weet het afgelegen plattelandshuisje (dat tegenwoordig een vervallen ruïne is) van Bella's ouders te traceren, waar Chagall zijn liefde voor Bella vastlegde. Het kersverse echtpaar wil graag naar Parijs vertrekken, maar de grenzen gaan op slot.

Frontlinie
Bovendien ligt Vitebsk in de frontlinie van het strijdgewoel van de Eerste Wereldoorlog. Chagall en Bella zitten vast en Chagall maakt als oorlogsverslaggever schetsen van slachtoffers en soldaten. In 1916 wordt dochter Ida geboren; Chagall maakt prachtige schilderijen van haar en dan breekt ook de Russische revolutie uit. Chagall krijgt een hoge functie aangeboden en zit vol grootse plannen voor de toekomst.

Krabbé zoekt Chagall is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Krabbé zoekt Chagall terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Krabbé zoekt Chagall: de Eerste Wereldoorlog of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV