Prachtige docu De keuze van mijn vader dinsdag te zien op NPO 2

Prachtige docu De keuze van mijn vader dinsdag te zien op NPO 2
Documentairemaker onderzoekt vaders geschiedenis

Kijktip :

In de prachtige en zeer persoonlijke documentaire De keuze van mijn vader gaat filmmaker Yan Ting Yuen op zoek naar de geschiedenis van haar vader, die drie verschillende levens heeft geleid. De docu is dinsdagavond te zien op NPO 2.

Grote geschiedenis
Het klein verhaal van de vader en familie van Yan Ting Yuen wordt verteld tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van het machtige China en de Chinese diaspora. Het leven van de vader van Yan Ting Yuen is onder te verdelen in drie verschillende hoofdstukken: in de Chinese plaats Dapeng, in Hongkong en in Nederland. Waren het zijn eigen keuzes of werd hij meegevoerd in de maalstroom van de geschiedenis?

Maastricht
Tegenwoordig is de vader van Yan Ting Yuen een Chinees restauranthouder in Maastricht, maar terwijl Yan Ting Yuen steeds meer toegang krijgt tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader doet ze een paar opvallende ontdekkingen over zijn verleden. Gaandeweg komt ze erachter dat hij onlosmakelijk verbonden is met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China.

De prachtige documentaire De keuze van mijn vader is op dinsdag 7 april om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De keuze van mijn vader terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu De keuze van mijn vader dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV