Maandag in Op1: Martin van Rijn, Ab Osterhaus en meer over coronacrisis

Maandag in Op1: Martin van Rijn, Ab Osterhaus en meer over coronacrisis
De gasten van maandag 6 april

Kijktip :

Elke dag is er weer nieuw voer voor discussies over het coronavirus. De strijd is nog lang niet gestreden en de maatregelen van de overheid blijven onverminderd van kracht. Vanavond zal er in Op1 opnieuw gediscussieerd worden over de coronacrisis.

Tekst gaat door onder video's.Gasten in Op1 - maandag 6 april

  • Als kersverse minister voor Medische Zorg moet Martin van Rijn de coronacrisis zien te bedwingen. Samen met Ernst Kuipers van het Erasmus MC werkt hij onder hoogspanning aan voldoende IC-bedden en beschermingsmateriaal.
  • De situatie in Amerika lijkt volledig uit de hand te lopen. Alleen al in de staat New York sterft elke drie minuten iemand aan de gevolgen van het coronavirus. De werkloosheid bereikt in recordtijd recordhoogtes. Het is voor Amerika erop of eronder deze week. Bij Op1 praat Amerikaspecialist Laila Frank ons bij.
  • In een dierentuin in New York City is bij een tijger het coronavirus vastgesteld. Andere tijgers en leeuwen hebben last van een piepende ademhaling en hoestbuien. Viroloog Ab Osterhaus en dierenarts Peter Klaver praten bij Op1 over de overdracht van het coronavirus van mens op dier.
  • Aspergeteler Lidy van de Ven en horeca-bedrijfsleider Sandra Lemmen over de verschuivingen in de branche.

Presentatie
De presentatie is vanavond in handen van Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt dagelijks de beste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Martin van Rijn, Ab Osterhaus en meer over coronacrisis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV