Slotaflevering De zware jas van Beatrix woensdag te zien op NPO 2

Slotaflevering De zware jas van Beatrix woensdag te zien op NPO 2
Laatste episode van docuserie

Kijktip :

Morgen (woensdag 8 april) is op NPO 2 de slotaflevering van de documentaireserie De zware jas van Beatrix te zien. We zijn inmiddels aanbeland bij de laatste jaren van het koninginneschap van prinses Beatrix. Wat gebeurde er in die laatste jaren?

Claus
De laatste jaren waren lang niet altijd even makkelijk voor Beatrix. In deze periode stoomt de populistische burger op - en die is met grote regelmatig kritisch op het koningshuis en de monarchie. Beatrix probeert de kritiek te pareren, maar hoe? Een grote klap in deze jaren is het overlijden van prins Claus, op 6 oktober 2002.

Friso
De laatste jaren worden getekend door tragedies. Er was de aanslag op Koninginnedag 2009, toen Karst T. in Apeldoorn zeven bezoekers doodreed, en in 2012 kreeg prins Friso een zwaar ski-ongeluk, waar hij uiteindelijk aan overleed. Verder regent het affaires, maar Beatrix probeert stug door te werken, tot haar aftreden.

De laatste aflevering van De zware jas van Beatrix is op woensdag 8 april om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De zware jas van Beatrix terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering De zware jas van Beatrix woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV