Woensdag in Andere Tijden: hoe leefden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Woensdag in Andere Tijden: hoe leefden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog?
Aangrijpende beelden uit oorlogstijd

Kijktip :

Morgen (woensdag 8 april) is er een ontroerende en bijzondere uitzending van het geschiedenisprogramma Andere Tijden te zien op NPO 2. De redactie heeft een compilatie gemaakt van de meest aangrijpende en betekenisvolle beelden van Nederlandse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Onbekende beelden
Er zijn veel filmbeelden van kinderen uit de Tweede Wereldoorlog die iconisch zijn geworden. Kinderen tijdens de Hongerwinter of de bevrijding bijvoorbeeld, of hoe Settela Steinbach nog even uit de trein kijkt voordat ze naar Auschwitz wordt afgevoerd. Naast deze beelden uit het collectieve geheugen zijn er echter ook veel onbekende beelden van kinderen uit de Tweede Wereldoorlog.

Indrukwekkend
Andere Tijden toont de kijker bijzondere beelden van jonge toeschouwers bij de intocht van de Duitse soldaten in Amsterdam en van Joodse kinderen die wees zijn geworden door de oorlog en die in 1945 hun eigen naam niet meer weten. Deze filmbeelden worden gecombineerd met citaten uit dagboeken van kinderen, waaronder dat van Anne Frank. Zo ontstaat een indrukwekkende compilatie van wat later "de oorlogsgeneratie" is gaan heten.

De aflevering van Andere Tijden over de kinderen van de Tweede Wereldoorlog is op woensdag 8 april om 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Andere Tijden: hoe leefden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV