Ontroerende Parkinson-documentaire Samen woensdag te zien op NPO 2

Ontroerende Parkinson-documentaire Samen woensdag te zien op NPO 2
Welke invloed heeft ongeneeslijke ziekte op relatie?

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 8 april is op NPO 2 de schitterende, maar ontroerende documentaire Samen te zien. Hierin laat filmmaker Carmen Cobos de invloed van de diagnose 'ongeneeslijke ziekte' op een relatie zien. Hoe gaan mensen hiermee om?

Jaar gevolgd
Filmmaker Cobos weet zelf hoe het is om met een Parkinson-patiënt samen te leven: haar partner, filmproducent Kees Rijninks, kreeg de diagnose zelf te horen, waarna de wereld van het stel instortte. Ze proberen gezamenlijk op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag hoe mensen omgaan met het feit dat ze nooit meer beter worden.

Neurologen
Een jaar volgen Cobos en Rijninks met hun camera een aantal Parkinsonpatiënten en hun partners. Hoe gaan patiënten om met het nieuws dat ze nooit meer beter worden en, minstens zo belangrijk, hoe reageren hun partners hierop? Naast de patiënten en hun partners volgen Cobos en Rijninks ook de neurologen die met de stellen te maken krijgen.

De prachtige documentaire Samen is op woensdag 8 april om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Samen terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende Parkinson-documentaire Samen woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV