Dinsdag in Jinek: Johan Derksen over corona en zijn Holland International Blues Festival

Dinsdag in Jinek: Johan Derksen over corona en zijn Holland International Blues Festival
Dit zijn de gasten van dinsdag 7 april 2020

Kijktip :

Eva Jinek maakt extra lange uitzendingen van haar talkshow Jinek. Benieuwd naar de gasten van dinsdag 7 april? Lees hieronder meer:

Gasten in Jinek - dinsdag 7 april 2020

  • Ook de Verenigde Staten zijn getroffen door het coronavirus. Jinek bespreekt vanavond de crisis met Pete Hoekstra, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland.

  • Nog geen twee weken geleden werd hij door het kabinet aangesteld als coronagezant: Feike Sijbesma. Aan tafel bij Jinek vertelt hij over zijn opdracht, legt hij uit hoe hij te werk gaat en vertelt hij hoe Nederland er inmiddels voorstaat. 

  • De coronacrisis zet de verhoudingen binnen Europa op scherp. Italië, Spanje en Portugal waren woest omdat Nederland de portemonnee niet zou willen trekken om de gevolgen van de coronacrisis te bezweren. De Nederlandse minister van Financiën heeft inmiddels erkend dat hij te weinig empathisch was, maar aan zijn standpunten is intussen niets veranderd. Op dit moment is er per video een overleg aan de gang. De grote vraag: weet Hoekstra de kou uit de lucht te halen? En tegen welke prijs? We bespreken het met politiek duider Sven Kockelmann.

  • Ze is de grootste sportsensatie van Nederland: Jutta Leerdam. Ze had het seizoen van haar dromen; werd Nederlands kampioen, Europees kampioen én Wereldkampioen op de 1000 meter. Daarnaast is ze een succes online, met bijna 280 duizend volgers op Instagram. Toch gaat haar ploeg Reggeborgh niet met haar verder. En heeft ze dus (net als haar vriend Koen Verweij) nog geen ploeg voor dit seizoen. Hoe kan dit? En hoe gaat ze haar torenhoge ambities nu bewerkstelligen? Jutta vertelt het vanavond bij Jinek.

  • Er heerst veel onduidelijkheid over de aankomende zomerfestivals. Tot 1 juni zijn alle grote evenementen afgelast, maar wat gebeurt er daarna? Johan Derksen vermoedt dat zijn 'Holland International Blues Festival' in Grolloo begin juni niet doorgaat, maar wacht met spanning op duidelijkheid van het kabinet.

  • Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Jinek: Johan Derksen over corona en zijn Holland International Blues Festival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV