Donderdag in Zembla: Belgische strijd tegen corona

Donderdag in Zembla: Belgische strijd tegen corona
Hoe pakken onze zuiderburen het aan?

Kijktip :

De afgelopen tijd hebben de Belgen veel kritiek gehad op de Nederlandse aanpak van het coronavirus, maar hoe pakken onze zuiderburen het zelf eigenlijk aan? Donderdag is in Zembla een reportage te zien over de Belgische strijd tegen het coronavirus.

Kijk achter de schermen
De reportage die door Zembla wordt uitgezonden is gemaakt door Vlaamse onderzoeksjournalisten. Zij kregen aan het begin van de coronacrisis een unieke blik achter de schermen in het Universitair Ziekenhuis in Gent. Daar mochten ze meelopen op de Eerste Hulp en de intensive care. Ook spraken ze uitgebreid met artsen en coronapatiënten. Verder volgden ze de zoektocht van de bekende viroloog Johan Neyts naar een vaccin.

Wereldwijde belangstelling
Neyts is werkzaam bij het Rega-Instituut in Leuven en hij liet de onderzoeksjournalisten meekijken in de laboratoria waar onderzoekers druk bezig zijn met het testen van mogelijke vaccins op proefdieren. Er is wereldwijde belangstelling voor het onderzoek van de Vlaamse viroloog Neyts, want hij heeft in het verleden al vaker succesvolle vaccins ontwikkeld met dezelfde technologie die hij nu gebruikt.

De aflevering van Zembla over de Vlaamse corona-aanpak is op donderdag 9 april om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Zembla: Belgische strijd tegen corona of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen