Vanavond op tv: start Hart in Aktie, slotaflevering De zware jas van Beatrix en meer

Vanavond op tv: start Hart in Aktie, slotaflevering De zware jas van Beatrix en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 april

Kijktip :

Vanavond laat SBS 6 opnieuw een iconisch programma terugkeren op televisie: Wendy van Dijk begint aan een nieuwe reeks van Hart in Aktie. Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel veel mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 8 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Slot: De zware jas van Beatrix

NPO 2
20:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van de documentaireserie De zware jas van Beatrix, over het koningschap van Beatrix. Het slot staat in het teken van de laatste jaren als koningin. De populistische burger stoomt op. Die kan zich ergeren aan het koningshuis. Beatrix probeert hem te pareren, maar hoe? Claus overlijdt, het regent affaires, haar zoon krijgt een skiongeluk. Ze werkt door, dwars door alle weerstand heen. Tot haar aftreden - een bevrijding.


Terug: Hart in Aktie

SBS 6
21:30 uur

Vanavond start een speciale reeks van Hart in Aktie met Wendy van Dijk op SBS6. De komende woensdagen om 21:30 uur op tv. In deze lastige tijd slaan veel Nederlanders hun handen ineen en komen in actie voor een ander. SBS6 draagt hier een steentje aan bij in Hart in Aktie. Wendy van Dijk rijdt met het Hart in Aktie-busje door heel Nederland om hulp te bieden aan mensen die het hard nodig hebben.


Sf-thriller: Super 8

RTL 7
22:06 uur

Vanavond is op RTL 7 de nostalgische sf-thriller Super 8 te zien. Die speelt zich af in de zomer van 1979. Een groepje tieners draait een zombiefilm met hun super 8-camera. Tijdens het filmen van een avondscène bij het treinstation zijn ze getuige van een desastreus treinongeluk. Omgeven door brokstukken ontdekken de jongeren dat de trein een mysterieuze lading vervoerde. Hun interesse wordt nog groter wanneer het leger meteen ter plekke verschijnt en er een aantal onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvindt.


Andere Tijden: kind in de oorlog

NPO 2
22:25 uur

Andere Tijden maakte voor deze bijzondere aflevering een selectie van de meest aangrijpende en betekenisvolle beelden van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Naast de bekende en iconische beelden van kinderen tijdens de Hongerwinter of de bevrijding, of van Settela Steinbach die nog even uit de trein kijkt voordat ze naar Auschwitz wordt afgevoerd, bestaat er veel onbekend beeld van kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Docu: Samen

NPO 2
23:05 uur

Welke invloed heeft de diagnose 'ongeneeslijk ziek' op een relatie? Filmmakers en ervaringsdeskundigen Kees Rijninks en Carmen Cobos volgen in de prachtige documentaire Samen een jaar lang een aantal parkinsonpatiënten en hun partners. Als filmproducent Kees Rijninks, echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV