Fantastische oorlogsfilm Black Hawk Down donderdag te zien op SBS 9

Fantastische oorlogsfilm Black Hawk Down donderdag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Aan het begin van deze eeuw leek het erop alsof de legendarische regisseur Ridley Scott (Alien, Blade Runner) niets fout kon doen. Een jaar na het enorme succes van Gladiator was het opnieuw raak met de fantastische oorlogsfilm Black Hawk Down. De film is donderdag te zien op SBS 9 en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Somalië, 3 oktober 1993. Amerikaanse helikopters en pantservoertuigen droppen 123 elitesoldaten in het centrum van de hoofdstad Mogadishu om twee handlangers van een belangrijke Somalische krijgsheer gevangen te nemen. Ze worden er echter opgewacht door duizenden opstandelingen, die zonder aarzelen het vuur openen op de buitenlandse troepen. Twee Black Hawk-helikopters worden geraakt en storten neer. Terwijl Somalische milities de plaats van de crash omsingelen, wordt er in de straten gevochten om elke meter.

Adrenalinestoot
Oorlogsfilms staan vaak bol van de adrenaline en Black Hawk Down is zeker geen uitzondering op die regel. In de vakkundige handen van Ridley Scott stijgt deze film echter boven het gros uit: hij weet de spanning tot grote hoogten op te stuwen. Niet voor niets werd Scott beloond met een Oscarnominatie voor Beste Regie. De film zelf won twee Oscars: voor Beste Geluid en Beste Montage. Wat Black Hawk Down extra interessant maakt, is dat de film zich niet afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog of de Vietnamoorlog - die al tot in den treure in beeld zijn gebracht door filmmakers.

Black Hawk Down (2001) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 9 april om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische oorlogsfilm Black Hawk Down donderdag te zien op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV