Woensdag in Op1: Mona Keijzer over ondersteuning ondernemers

Woensdag in Op1: Mona Keijzer over ondersteuning ondernemers
Dit zijn de gasten van woensdag 8 april 2020

Kijktip :

Woensdag 8 april, is het weer de beurt aan Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 8 april 2020

  • Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken trekt maar liefst 25 miljard extra om noodlijdende ondernemers te ondersteunen. Ook taxichauffeurs, tatoeëerders en tandartsen hebben nu recht op een eenmalige uitkering van 4000 euro netto. Maar ondanks de inmiddels miljarden aan steun die Rutte III heeft aangekondigd, vallen er nog steeds een hoop mensen tussen wal en schip. Vanavond is de staatssecretaris te gast bij Op1.

  • Vanavond bij Op1 beschouwt politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings het Kamerdebat na. Ook bespreekt hij de positie van Wopke Hoekstra binnen het overleg van de EU-ministers.

  • In Den Haag krijgen jongeren die met een te grote groep op straat rondhangen een forse boete. Misschien is beter die hangjongeren wat te doen te geven, dacht jongerenwerker Mourad Ouari. Hij verzon de actie: ‘niet hangen maar helpen’. Vanavond vertelt hij erover bij Op1.

  • Marga Bult heeft haar oude beroep van verpleegster weer opgepakt. Sinds 10 dagen werkt ze in een zorghotel in het Brabantse Uden tussen de corona patiënten. Een groot contrast met haar normale leven als zangeres in de wereld van de showbizz. Vanavond bij Op1 vertelt ze hoe ze dit ervaart.

  • Eerst bepleitte premier Rutte nog bij monde van het RIVM groepsimmuniteit, nu is het niet zeker of iedereen die corona heeft gehad daadwerkelijk immuun wordt. Hoe zit het nu echt? Viroloog Anne Wensing legt vanavond bij Op1 uit wanneer je nou besmettelijk bent en wanneer niet.

  • In Nederland hebben 140.000 mensen een verstandelijke beperking. Door de corona crisis verliezen zij hun dagelijkse structuur en mogen ze geen bezoek meer ontvangen.Marjan van der Velden en Heidi Geertse, moeders van verstandelijke gehandicapte zoons Sjors en Gideon maken zich grote zorgen.Julianne Meijers, voorzitter van Siza begeleidt deze ingewikkelde processen. Vanavond zijn ze te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Mona Keijzer over ondersteuning ondernemers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV