NRC: Ladies Night ten onder aan 'dictatuur van de huiselijkheid'

NRC: Ladies Night ten onder aan 'dictatuur van de huiselijkheid'
Tv-recensent zag veel angst

Nieuws :

In zijn column in NRC noemt tv-recensent Arjen Fortuin 'angst' als grootste probleem van Ladies Night, dat voorlopig is gestopt op Net5. Officieel vanwege het coronavirus.

Kijkcijfers
De tegenvallende kijkcijfers (het programma sloot woensdag af met slechts 132.000 kijkers) geven volgens Fortuin 'weinig hoop op een doorstart'. Het grootste probleem van Ladies Night was volgens hem "niet gender, maar angst".

Dictatuur
"Het programma wilde de ruimte geven aan maatschappelijk succesvolle gasten, maar verloor zich vaak in huiselijke zaken", schrijft Fortuin. "De dictatuur van de huiselijkheid regeerde met ijzeren vuist." Hij noemt als voorbeeld Linda de Mol, die twee weken geleden niet over de gevolgen van de lockdown in Nederland begon, maar over het feit dat stofzuigen haar zwaar viel.

Doorvraagverbod
Ook kwamen gesprekken nooit helemaal op gang. Presentatrice Merel Westrik "leek een doorvraagverbod opgelegd te hebben gekregen", constateert Fortuin. "Het bleef bij aanzetjes. Het format van Ladies Night vereist kennelijk dat de presentator steeds haastig een nieuw deelonderwerp aansnijdt," legt hij uit.

Of en wanneer Ladies Night terugkomt op tv, is niet bekend. Zodra er meer nieuws is, lees je dat hier op Gids.tv. Je kunt alle afleveringen van Ladies Night terugkijken via Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NRC: Ladies Night ten onder aan 'dictatuur van de huiselijkheid' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV