Fantastische thriller 10 Cloverfield Lane zie je vrijdag op Spike

Fantastische thriller 10 Cloverfield Lane zie je vrijdag op Spike
Ook te streamen via iTunes

Kijktip :

De titel van 10 Cloverfield Lane bracht filmliefhebbers in 2016 behoorlijk in verwarring. Was dit nou een vervolg op de succesvolle monsterfilm Cloverfield (2008) of niet? De film speelt zich in ieder geval af in dezelfde 'wereld'. 10 Cloverfield Lane is vrijdag te zien op Spike en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Want ook in 10 Cloverfield Lane zien we apocalyptische toestanden. Michelle wordt wakker na een ernstig auto-ongeluk. Ze bevindt zich in een donkere kelder en vreest dat ze ontvoerd is. Maar haar ontvoerder - een zogenoemde Doomsday Prepper - beweert juist dat hij haar leven heeft gered van een gigantische chemische aanval en de buitenwereld onbewoonbaar is. Ze kan en wil dit niet geloven en vanaf dat moment staat haar leven in het teken van ontsnappen, ongeacht de catastrofale verschrikkingen die haar buiten staan te wachten.

John Goodman in topvorm
10 Cloverfield Lane bevat veel aspecten die de film tot een onvergetelijke kijkervaring maken: een doordacht script, ondraaglijke spanning en een zenuwslopende climax. Wij willen echter de aandacht vestigen op hét absolute hoogtepunt van de film: de rol van John Goodman. De Amerikaanse acteur is vooral bekend van zijn rollen in comedy's, van Roseanne tot The Big Lebowski, maar in deze film laat hij zich van zijn angstaanjagendste kant zien. En dat gaat hem uitstekend af, want elke scène waarin hij opdraaft wordt volledig gestolen door Goodman.

10 Cloverfield Lane (2016) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 10 april om 20.30 uur te zien op Spike. Heb je 'm gemist? De film is op maandag 13 april opnieuw te zien op Spike, om 22.30 uur. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fantastische thriller 10 Cloverfield Lane zie je vrijdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV