Ontroerende Holocaust-drama Woman in Gold vrijdag te zien op Canvas

Ontroerende Holocaust-drama Woman in Gold vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Wanneer we gaan nadenken over de beste actrices van de afgelopen dertig jaar, komen we algauw bij het Britse genie Helen Mirren uit. Is er iets dat ze niet kan spelen? In het prachtige Holocaust-drama Woman in Gold laat ze opnieuw ijzersterk acteerwerk zien. De film is vrijdag te zien op Canvas en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Sinds zij de Holocaust heeft overleefd, is Maria Altmann (gespeeld door Mirren) al jaren in gevecht met de Oostenrijkse overheid om een iconisch schilderij van Gustav Klimt. Het beroemde kunstwerk is haar familie op een wrede manier afgenomen door de Nazi's, net voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Samen met haar advocaat E. Randol Schoenberg (Ryan Reynolds) strijdt ze tot aan de Hoge Raad om het familiestuk naar huis te brengen.

Meeslepend drama
In Woman in Gold mag de Holocaust dan niet het hoofdonderwerp zijn, de pijnlijke geschiedenis van Maria Altmann is in elke vezel van Mirrens spel voelbaar. Ze torent zoals zo vaak boven de rest van de cast uit, hoewel niet de minste acteurs meespelen in dit meeslepende drama: naast Ryan Reynolds zijn onder meer Daniel Brühl, Katie Holmes en Jonathan Pryce te zien in Woman in Gold.

Woman in Gold (2015) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 10 april om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier waar je Canvas kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende Holocaust-drama Woman in Gold vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier