Klassieke actiethriller Predator maandag te zien op Veronica

Klassieke actiethriller Predator maandag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

In de jaren tachtig was Arnold Schwarzenegger één van de grootste filmsterren ter wereld - ondanks een gebrek aan acteertalent. Na successen als Conan the Barbarian, The Terminator en Commando was het in 1987 opnieuw bingo met Predator. Deze klassieke actiethriller is maandag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Een groep militairen is ingehuurd door de CIA om een aantal vliegeniers te redden in de Zuid-Amerikaanse jungle. De missie wordt goed uitgevoerd, maar op de terugweg worden ze achternagezeten door een mysterieus en levensgevaarlijk wezen. Wat hen achtervolgt, is bijna onzichtbaar en één voor één komen de militairen op gruwelijke wijze om het leven. In de donkere jungle hebben ze niks aan hun wapens en moeten ze andere manieren vinden om te overleven.

Blockbuster
Het was geen verrassing dat na bovengenoemde successen ook Predator een enorme blockbuster werd. De film bracht bijna honderd miljoen dollar in het laatje - voor die tijd een flink bedrag. Al snel volgden meer films, maar die waren minder succesvol. Dit kwam waarschijnlijk mede door het feit dat Schwarzenegger niet meer kwam opdraven. Ook de vakkundige regie van topregisseur John McTiernan (DIe Hard, The Hunt for Red October) mag niet onderschat worden: hij weet de spanning in de broeierige jungle flink op te voeren.

Predator (1987) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op maandag 13 april om 21.30 uur te zien op Veronica.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke actiethriller Predator maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV